Vejret på Island

Vejret på Island kan ændre sig pludseligt fra det ene minut til det andet. Årstiderne har dog nogle vejrmæssige kendetegn, så du har mulighed for at forberede dig på det islandske vejr, alt efter hvilken årstid du rejser til Island.

Forårs- og sommervejret på Island

Er du træt af vejret på Island, skal du bare vente fem minutter, lyder en gammel vittighed. Denne vittighed har et gran af sandhed i sig, da vejret ofte ændrer sig meget hurtigt på Island. Det kan være svært at generalisere, hvordan vejret er, for det kan være fantastisk vejr i landets sydlige del, mens det er noget helt andet i den nordlige del. I gennemsnit er der en del koldere på Island end i Danmark. I forårsmånederne kan man forvente 6 graders varme og 61 mm nedbør per måned, fordelt på 12 dage. I sommermånederne er der i gennemsnittet 13 grader, det er dog kun et gennemsnitstal, for man kan forvente dage med op til 23 grader. Varmerekorden på Island er 30,5 grader og er helt tilbage fra året 1939. Nedbørsmæssigt falder der 54 mm nedbør per måned, fordelt på elleve dage, på landets sydlige del, mens der kun falder 26 mm nedbør per måned, fordelt på 6 dage, på Islands nordlige del. I det hele taget regner det en del mere på Sydisland, end det gør andre steder i landet. Til gengæld er der ofte en anelse varmere i denne del af landet end i de øvrige dele af landet. Det blæser ofte på Island, og de fleste byer ligger ud til havet, så man kan forvente den friske kølige havluft hele året rundt.

Vejret på Island i efterårs- og vintermånederne

Efterårsmånederne er en del koldere på Island end i Danmark. Der er i gennemsnit 2 graders varme, og der falder cirka 75 mm nedbør, fordelt på 13 dage per måned. Til sammenligning er der i gennemsnit 12 grader i Danmark på samme årstid, og der falder 50 mm nedbør per måned, fordelt på 10 dage. Vejret om vinteren kan være barskt, og i den sydlige del af Island, regner det en del, eller i tal, 76 mm per måned fordelt på 13 dage, mens det i andre egne af landet kan sne meget. Den gennemsnitlige temperatur er -3 grader i vintermånederne, og der kan kun forventes 26 solskinstimer i disse måneder, men her skal man igen huske på, at det er gennemsnitstal, og der kan sagtens være -10 grader på Island om vinteren. Det er usædvanligt, hvis det er koldere end det. Kulderekorden er -38 grader og er fra januar år 1918, der meget passende blev kaldt den store frostvinter.Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med spændende artikler og gode tilbud på rejser.
 
Tilmeld   Afmeld
Nu 14.353 modtagere.


Populære sider


RSS | © HEPHEY 2002 - 2007

Vejret på Island
Her er du  :   Rejsemål   >  Island   >  Vejret på Island